استخراج و بازیافت طلا با استفاده از روش قال کاری
استخراج طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی، خاک طلا و نقره و جواهرات

پنج شنبه 27 تير 1398
ن : طلا و نقره

استخراج و بازیافت طلا با استفاده از روش قال کاری

قال کاری یا غال کاری بیشتر در استخراج طلا از بردها و ضایعات الکترونیک کاربرد دارد. البته از این روش برای بازیافت ضایعات دیگر نظیر جواهرات مستعمل، ضایعات زرگری، خاک معدنی طلا، ضایعات آبکاری و ... نیز استفاده می شود.

مراحل قالکاری 

به طور کلی در روش قال کاری پس از جداسازی طلا از سایر ناخالصی‌ها، با استفاده از حرارت و ذوب فلزات گرانبها در سرب، مخلوط طلا و نقره به صورت آلیاژ به دست می‌آید که از آن طلا را می توان بازیافت و استخراج نمود. در این روش ابتدا ضایعات را در کوره می سوزانند تا مواد آلی نظیر پلاستیک ها، روغن ها و کربن ها حذف شوند، سپس به وسیله آهنربا و روش مغناطیسی ذرات و تکه های آهنی را از خاکستر جداسازی می نمایند. در مرحله بعدی خاکستر را آسیاب می کنند و  سپس با نمونه‌گیری و آزمایش نمونه، مقدار طلای موجود در نمونه را اندازه گیری می کنند. پس از آن، حدود 3 برابر طلای موجود، نقره به خاکستر می افزایند و مواد حاصل را همراه با کمک ذوب‌هایی نظیر بوره (تنه کار)، پودر زغال و نیترات سدیم یا پتاسیم در کوره ای به نام کوره قال کاری ذوب می نمایند.

 با اضافه کردن سرب و با توجه به سایر عناصر موجود، دمای کوره تا حدود 1400-1100 درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد تا سرب و فلزات مزاحم مثل آهن و مس اکسید شوند و به سرباره انتقال یابند. بخشی از فلزات نیز مثل سرب بخار می شوند و بدین طریق از طلا و نقره جدا می گردند. با توجه به این که بخار سرب برای سلامتی انسان و محیط زیست خطرناک و سرطان زا می باشد، در این فرآیند باید حتما از یک سیستم نصفیه بخار سرب استفاده کرد. سیستم تصفیه بخار سرب که آن را بگ فیلتر  می نامند، دستگاهی است که با مکش، بخارهای حاصل از کوره را در خود تقطیر می کند و دوباره به ذرات جامد تبدیل می نماید.

 پس از اکسید شدن فلزات مزاحم و سرب و انتقال آن ها به سرباره، سرباره را از مذاب جداسازی کرده و در پایان مذاب را به شکل یک قرص نقره ای سرد می کنند. این قرص که علاوه بر نقره حاوی مقداری طلا، پلاتین و پالادیوم است در اسید نیتریک حل می شود تا نقره از طلا حذف شود. رسوب طلا نیز پس از جداسازی از نقره در تیزاب سلطانی حل می شود و سپس طلا، پلاتین و پالادیوم هر کدام به صورت جداگانه رسوب داده شده و استخراج می شوند.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: